Energiepiek

Ik ga je een trucje leren. Het is ieziepiezie en kan op veel momenten van pas komen. Vooral als het even niet lekker gaat in je leven. Want het leven gaat wel door…
Net als nu: het is augustus en de scholen van de kinderen beginnen weer, de bouwvak is voorbij of loopt weer op z’n eind. Het gaat allemaal gewoon door, ook al zit jij nu in de put en vol zorgen over je dierbare. Dat alles doorgaat, betekent waarschijnlijk ook dat er weer meer verwachtingen van je zullen zijn: de kinderen moeten toch echt weer met een gevuld trommeltje naar school gebracht worden en je werkgever wil ook z’n personeel weer op de vloer terug. Laat je daar nou helemaal geen zin en puf voor hebben… Je hoofd staat er niet naar. Moet het echt….?

Wat ik je nu ga leren, kan jou daarbij helpen. Pas wel goed op dat je het niet gaat gebruiken om dingen structureel te onderdrukken. Gebruik het enkel voor momenten.

Invloed

Je hebt best veel invloed op hoe je je voelt. Op het moment dat je ergens geen zin of puf voor hebt, kun je dit vervelende gevoel binnen een paar minuten veranderen! Je hoofd, hart en buik werken samen, en dat kun je gebruiken. Probeer het maar eens uit:

1. Denk aan iets wat jou verdrietig maakt. Voel het onprettige gevoel. Wat doet het met je?
2. Denk nu aan iets leuks. Wanneer lachte je zó hard dat het drinken je uit de neus naar buiten kwam? Of deed iemand iets heel grappigs of liefs of speciaals waardoor je je geweldig voelde? Denk terug aan dat moment en voel hoe dat was. Wat doet het met je?
3. Zet nu je favoriete nummer op, en dans. Dans op de muziek die jij zo mooi vindt. Wat doet het met je?

Zie je hoe je op elk moment van de dag invloed kunt hebben op hoe jij je voelt? Door je hoofd, hart of buik te beïnvloeden. Op een moment in de toekomst dat je je in niet prettig voelt, denk dan terug aan de leuke herinnering die je zojuist hebt opgehaald, of zet dit leuke nummer weer even op. Binnen een paar minuten zul je merken dat het vervelende gevoel naar de achtergrond verdwenen is en dat je ineens de energie voelt om iets te gaan doen en in beweging te komen.

<h2 class="blfe-post-header-title-inner"><a >Misschien vind je dit ook interessant:</a></h2>