Hoofd vs. Hart

Ik kreeg, vandaag precies een week geleden, een lief kaartje: “Volg je hart want dat klopt”. Het kaartje komt uit een set, die ik zelf intussen ook al behoorlijk lang in huis heb. Korte uitleg: je trekt blind een kaart uit de stapel en leest ‘m dan. Het doosje van de set heeft een soort fotolijstje waar je vervolgens de kaart in kunt steken en op een mooi plekje zichtbaar neer kunt zetten. Ik trek nog regelmatig een kaartje uit de stapel, en heb nu dus het mooie geluk dat dit kaartje er voortaan dubbel in zit. Nu vind ik dat mooi, maar toen ik de kaartenset pas had, vond ik dit maar een lastige kaart. “Kan best zijn dat je hart klopt, maar mijn hoofd wil ook wat te zeggen hebben!” dacht ik dan. En die twee waren het regelmatig niet met elkaar eens, mijn hart en mijn hoofd.

Terugkijkend kan ik zeggen dat mijn hart al heel lang wist dat er iets niet klopte in mijn relatie, maar mijn hoofd hield van de bekende weg: je weet wat je hebt, al is het niet ideaal. Als je nu alles overhoop gaat halen, wie weet waar je dan terecht komt?!

Totdat er dat keerpunt kwam, waarop mijn hoofd niet meer kon ontkennen dat deze ‘bekende weg’ de verkeerde weg was. Er was actie nodig, werk aan de winkel. Voorbij de angst gaan en zoeken naar hoe het beter kon worden. Op het moment dat dit besef zich settelde in mij, vond mijn hart rust: al die tijd had het ‘t al geweten; “Zie je wel?”

Sindsdien is mijn overtuiging: 

Dus nu staat nog steeds het kaartje “Volg je hart want dat klopt” regelmatig bij mij in het fotolijstje te pronken. En dat voelt goed. Want oh oh wat ben ik soms bang geweest! Maar met de juiste hulp is het me gelukt daar voorbij te gaan: de groei die het mij gegeven heeft, dat ik voorbij die angst durfde te kijken, is onbetaalbaar gebleken. 

Je kunt niet altijd alles alleen. Niemand verwacht dat ook van jou, behalve jouw eigen hoofd misschien. Het kan behoorlijk beangstigend zijn om hulp te vragen. Toch moedig ik je aan om die hulp wel te zoeken als jij ook soms zulke tweestrijd ervaart. Gun het jezelf om iets nieuws te proberen. En vooral: “volg je hart want dat klopt” ♥. 

Misschien vind je dit ook interessant: