Pijn en angst

Er bestaan allerlei vooroordelen over verslaving en een hoop mensen veroordelen ook verslaafde personen. Deze mensen beseffen zich waarschijnlijk niet dat verslaving een hersenziekte is, iedereen kan verslaafd raken. Jij had ook niet gedacht dat je er ooit van zo dichtbij mee te maken zou krijgen, toch?

Naast de heersende vooroordelen in onze maatschappij, ligt er ook een taboe op verslaving. Hierdoor durven mensen die verslaafd zijn geraakt, en meestal ook hun dierbaren (áls zij van de verslaving af weten), hun problemen niet te delen met anderen. Bang voor de reacties die ze zullen krijgen. Bang dat de pijn en het gevoel van onmacht niet begrepen zullen worden. Het creëert een neerwaartse spiraal: doordat de problemen geheim gehouden worden, krijgt de ziekte kans om steeds meer te verergeren en wordt het steeds lastiger om er alsnog voor uit te komen dat het probleem bestaat in jouw leven. Daarom is het heel belangrijk om zo snel mogelijk tóch die drempel te overwinnen.

Overwinnen

Als jij dit nu leest en merkt dat je eigenlijk wel iemand in vertrouwen zou willen nemen, die (doodenge) eerste stap ook wel zou willen zetten, heb ik nu meteen iets heel waardevols voor je: een gratis sessie! Ik luister dan naar jou als ervaringsdeskundige, lotgenoot. Ik kan je meteen tips meegeven (stap 2). Maak er echt gebruik van, want precies hiervoor bied ik deze sessies wekelijks opnieuw aan!

En jazeker, ik begrijp je twijfel en angst als geen ander, ik was zelf ook ooit op dit punt, daarom wil ik je graag dit zeggen: ik voorspel dat jij je blij, dankbaar trots én opgelucht zult voelen, zodra je je sessie hebt aangevraagd: de pijn mag gaan stoppen vanaf nu. Dus, plannen maar! Ik wacht op je berichtje ♥

<h2 class="blfe-post-header-title-inner"><a >Misschien vind je dit ook interessant:</a></h2>